2019-04-04 06:21Press releases

Påsken er reddet - nok snø i fjellet

Påskekos på Skeikampen. Foto: Espben HaakenstadPåskekos på Skeikampen. Foto: Espben Haakenstad

En uke igjen til påske og nå er snøekspertene til fjells sikre. Det blir mer enn nok snø til flotte skiturer i langrennsporene og full fart på skiene nedover alpinbakkene.  

Snø er absolutt ikke noe problem, her er det topp forhold og vi kjører alle løyper til påske, sier Jo Stenersen, løypekjører i Hafjell og Øyerfjellet.

Mange bekymret - uten grunn

Snøen smelter bort i lavlandet, men til fjells er det fortsatt blå grader og nok med snø. Påsken kommer seint i år, og flere har vært bekymret for om det i det hele tatt blir igjen noe hvitt å bryne skiene på til påske.

Ja, vi får en rekke henvendelser på dette med snø til påske. Folk er bekymret for at de ikke får den tradisjonelle fjellpåsken de er vant til og har så lyst til å oppleve år etter år. Da kan vi betrygge alle med at det blir drømmepåske til fjells også i år, forteller Anita Hansen på turistkontoret i Lillehammer.

Langtidsvarselet til værmelderne viser også en fantastisk inngang til påsken, med fortsatt noen få kuldegrader i høyfjellet nattestid. I tillegg meldes det sol og strålende påskevær inn mot palmehelgen. Det gjør ekspertene til fjells enda mer sikre på drømmepåske til fjells i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Her på Skeikampen er snødybden nå ca. 80 cm. Slik været er spådd nå, med kuldegrader på natta, så blir det bra spor i påsken bekrefter løyperkjører på Skeikampen, Knut Erik Balle Hagen. 

Knallforhold - alpinlandslaget storfornøyd

Både Kvitfjell og Hafjell Alpinsenter melder også om flotte bakker med mer enn nok snø til påske. Faktisk er det så gode forhold at alle løyper holdes åpne i påsken forteller markedsansvarlig i Hafjell, Alpinco, Camilla R. Fjellvang:

Her er det strøkne forhold. Basen for sålen ble lagt tidlig i år, og vi produserte opp 20 % mer snø med tanke på sen påske. Kombinasjonen mellom kunstsnø og natursnø gjør sålen utrolig solid noe som gjør at snøen holder seg veldig bra i løypene. Det er såpass bra forhold nå at vi holder alle løypene åpne. 

Hele det norske alpinlandslaget og det amerikanske fartslaget for herrer har en 2 ukers treningscamp i Kvitfjell nå før påske. De er storfornøyde med forholdene i bakken, det blir rett og slett en knallpåske, forteller markedsansvarlig Kvitfjell, Alpinco, Vibeke Fürst Holtmann.

Også fjellområdene Nordseter, Sjusjøen, Espedalen, Gålå, Synnfjell, Venabygdsfjellet og Kvamsfjellet melder om mer enn nok snø til påske. Blant annet melder Sjusjøen om 1 meter snø i terrenget. 

Lillehammer og Gudbrandsdalen er det snøsikkert, også nå som påsken er sen. NHO Reiseliv sin påskeundersøkelsen viser at nordmenn ser på Oppland som drømmefylke for påskeferie i år. Det skjønner vi godt. Velkommen til fjells i påsken, smiler reiselivsjef Ove Gjesdal i Visit Lillehammer.


Topics: Vinter

About Visit Lillehammer AS

Visit Lillehammer er et destinasjonsselskap og turistinformasjon for Lillehammer og Gudbrandsdalen. Selskapet dekker områdene : Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Sjusjøen, Nordseter, Gålå, Espedalen, Synnfjell, Venabygdsfjellet og Kvamsfjellet. Området har over 2300 km langrennsløyper og totalt er det 140 km alpinløyper i området til Visit Lillehammer. I vintersesongen fra november til april har regionen omtrent en halv million gjestedøgn.


Contact(s)

Merethe Sandum
Tourism Manager
Merethe Sandum