2018-03-23 12:18Press releases

Kvitfjell / Hafjell har overlevert sin søknad om å bli vertskap for alpin-VM i 2025

De involverte i søknadsprosessen sammen med ordførere og representanter fra Norges Skiforbund.De involverte i søknadsprosessen sammen med ordførere og representanter fra Norges Skiforbund.

Fredag 23.mars overleverte Kvitfjell / Hafjell sin VM søknad til Norges Skiforbund. Søknaden ble overlevert av 15 år gamle Joakim Plukkerud som har stått på ski i Hafjell siden han var to år, og som nå fikk lov til å være prøvekjører under NM i Hafjell.

Hafjell var fullpakket med skoleelever med malte flagg i ansiktet under alpin-NM i Hafjell i dag, og det var full jubel da Joakim Plukkerud (15) suste ned super-G løypa og skled inn i målområdet med alpin-VM søknaden tapet til brystet i form av en minnepinne. Søknaden ble deretter overlevert til ordfører Brit Kramprud Lundgård (Ap) i Øyer, ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) og varaordfører Kristin Teigen (Ap) i Ringebu, som deretter overleverte søknaden til representanter fra Norges Skiforbund. Joakim har stått på ski i Hafjell siden han var to år, og fikk nå stille som prøvekjører under NM i Hafjell, tett etterfulgt av både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Hans store drøm er VM på hjemmebane enten i 2025 eller 2027.

Foto: Aksel Lund Svindal skrev gladelig autografer til spente skoleelever fra Øyer etter målgang i NM Alpint på Hafjell.

"Vi har laget en søknad som vil styrke norsk alpinsport hvor vi har fokus på rekruttering, bærekraft og teknologi. Vi i Gudbrandsdalen, eller Alpine Valley som vi også er, ønsker å lage et mesterskap for å styrke og forsterke det vi har skapt de siste 25 årene. Vi ønsker å videreføre World Cup i Kvitfjell, styrke våre to nasjonale anlegg Kvitfjell og Hafjell, samt være rustet for å arrangere alle type renn for framtida. Dette vil være en fantastisk mulighet for reiselivet, og det vil skape store ringvirkninger i regionen" sier Ove Gjesdal, reiselivssjef i Visit Lillehammer.

I 25 år har regionen gjennomført World Cup , Europacup, junior-VM, Ungdoms-OL og en rekke FIS-renn og mesterskap i aldersbestemte klasser. Hvert eneste år er det 600-700 frivillige som står på for den norske alpinsporten.

"Ingen arrangerer flere og større renn, og ingen anlegg i Norden har større aktivitet enn det vi har. Vår søknad synliggjør hvilke muligheter som vil ligge i dette for alpinsporten, for rekrutteringen, for gleden av skikjøring og med gode muligheter for et solid overskudd, fordi investeringen ble gjort for 25 år siden-30 år siden." fortsetter han.

"Dette er gjenbruk og bærekraft, dette er framtiden. We are snow. Dette er vårt DNA, det er dette vi lever for og dette vi kan. Vi er klare til å gjøre jobben, og vi mener dette er det beste for norsk alpinsport."


About Visit Lillehammer AS

Visit Lillehammer is the local DMO (Destination Marketing Organization) and the official tourist information for Lillehammer and Gudbrandsdalen.


Contact(s)

Merethe Sandum
Tourism Manager
Merethe Sandum