2019-05-31 10:20Press releases

☀️Hotte nyheter for sommerturistene!

Finn roen på Mountain Mindfulness and Walking på Venabygdsfjellet ved Rondane. Foto: Venabu FjellhotellFinn roen på Mountain Mindfulness and Walking på Venabygdsfjellet ved Rondane. Foto: Venabu Fjellhotell

"Walking holiday" med mindfulness, opplevelsesritt med EL-sykkel eller bli med ut i verdensrommet i et helt nytt Flåklypaunivers! Her er sommerens hotteste nyheter for sommerturisten i Lillehammer og Gudbrandsdal. 

Mountain Mindfullness and walking 

Bli med på vandring i det ville, uberørte naturlandskapet ved Rondane Nasjonalpark.  Oppdag den nordiske flora og fauna, trekkfugler og rovfugler og arktiske planter. Utforsk og lær mer om tankeprosesser og praksis som kan støtte deg i det daglige livet. Kombinasjonen Mindfullness med natur og fjell gir deg kanskje et etterlengtet pusterom i hverdagen? Et nytt etterlengtet tilbud litt utenom det vanlige for turistene.

Furusjøen Rundt på El-sykkel

Ved foten av Rondane Nasjonalpark i Nord-Fron ligger Furusjøen. I dette område med setre og høye fjell arrangeres Furusjøen Rundt på sykkel. Et sykkelritt for syklister i alle aldre og alle nivåer. I år også med EM i marathon på menyen. Nytt av året er et opplevelsesritt der du kan benytte EL-sykkelen din. Her er opplevelsen i fokus, og du får servert god lokalprodusert mat og underholdning underveis. Et fantastisk sykkeleventyr i Rondane.

LES MER: Sykkelfest på Kvamsfjellet

Unik turopplevelse på EL-sykkel Furusjøen Rundt. Foto: Stig Hauen

Årets parknyheter - verdenssensajon og Flåklypaunivers

Årets store nyhet i Hunderfossen Eventyrpark blir et herlig gjensyn med Reodor Felgen, den evige optimisten Solan Gundersen og Ludvig. Her kan du bli med inn i en eventyrlig verden, med tema fra suksessfilmen «Månelyst i Flåklypa»

Opplev Reodors verksted, se de fantastiske kulissene fra filmen, pump opp trykket til prøveutskytingen av raketten, ta en titt på månen, prøv det sorte hull – en garantert svimlende opplevelse!

Verdenssensasjonen Jakkibell. Foto: Barnas Gård

Verdenssensasjonen Jakkibell. Foto: Barnas Gård

Like ved ligger idylliske Barnas Gård hvor du kan oppleve mange søte små og store dyr. I sommer er det ekstra mange av de søte små som har kommet til i løpet av våren. I tillegg kan gården skilte men en aldri så liten verdenssensasjon etter en hyggestund gjort i skjul. Verdens første krysning mellom jak og dølafe er født på Barnas Gård og har fått navnet Jakkibell. En alldeles nydelig ku.

LES MER: Her er årets parknyheter i Lillehammer og Gudbrandsdalen

10 kulturperler å skrive på Bucket List

I tillegg til familieparkene, den vakre naturen med den reneste og klareste lufta og mange aktiviteter for hele familien har Lillehammer og Gudbrandsdalen en rekke kulturperler turistene liker å besøke. Kulturperler som Skibladner, Ringebu Stavkirke, Maihaugen og Bjerkebæk, der det i år er 100 år siden nobelprisvinner Sigrid Undset bosatte seg, er steder mange sjekker av på Bucket List gjennom sommeren.

Sigrid Undsets skriveplass på Bjerkebæk. Foto: Ian Brodie

Sigrid Undsets skriveplass på Bjerkebæk. Foto: Ian Brodie

 

I anledning 100-årsjubileet for Sigrid Undsæt kan du oppleve to nye utstillinger. I hennes hjem på Bjerkebæk kan du bli med på de mange reisene hun foretok seg. Lillehammer Kunstmuseum har i sommer en utstilling der du kan se Sigrid Undsets smak og ideologi både innenfor kunst, design og interiør.

Årets oppsetning kommer til å bli spektakulær. Illustrasjon / Foto: Bård Gundersen

Årets oppsetning kommer til å bli spektakulær. Illustrasjon / Foto: Bård Gundersen

 

Aktivitetene og tilbudene er mange i sommer, og det bugner  av musikk og kulturfestivaler i regionen. Toppen av kransekaka får kanskje være samarbeidet mellom Peer Gynt-stemnet og arkitektfirmaet Snøhetta som sammen lager en spektakulær utendørs scene for årets oppsetning av Peer Gynt-spelet. Det kommer til å bli spektakulært.

Velkommen til sommerferie i familieeldoradoet Lillehammer og Gudbrandsdalen.

LES MER: Her er 10 kulturperler du bør oppleve i sommer.


About Visit Lillehammer AS

Visit Lillehammer is the local DMO (Destination Management Organization) and the official tourist information for Lillehammer and Gudbrandsdalen.


Contact(s)

Merethe Sandum
Tourism Manager
Merethe Sandum