2019-11-21 15:44News

Her finner du julestemning!

Gågata i Lillehammer oser av jul i adventstiden. Foto: Gisle JohnsenGågata i Lillehammer oser av jul i adventstiden. Foto: Gisle Johnsen

Leter du etter julestemning? Hvit snø i koselige tradisjonsrike omgivelser med tid til å handle julegaver og bare nyte lukten av brente mandler og nellikspiker i appelsin? Disse fem juleopplevelsene i Lillehammer og Gudbrandsdalen gir deg garantert den rette julefølelsen.

1. De ekte juletradisjonene

I førjulstiden arrangeres det mange julemarked hvor du kan fine den unike julestemningen. Julemarkedene tilbyr musikk, aktiviteter og salgsboder fylt opp med julemat, kunst, håndtverk og andre lokale produkter. 

Flere tusen strømmer til når Maihaugen arrangerer sitt julemarked med ekte tradisjonsrik julestemning. Her kan du oppleve mange aktiviteter som spikking, kanefart, juleverksted og kakebaking. Du kan vandre mellom julepyntede hus fra middelalderen til 1950-tallet, og lære hvordan juletradisjonene og julepynten har overlevd fra år til år eller endret seg. Opplevelsen er unik og gleder tusenvis hvert år. 

På Maihaugen kan du også delta på vandreteateret «Det lyser i stille grender«. Her får du en reise i tid fra slutten av 1700-tallet og frem til i dag. Underveis får du oppleve juletradisjoner og smaker fra ulike tider. En trivelig førjulsaktivitet som er spennende for både liten og stor.

2. Juletoner i særklasse

Fløyelsmyke stemmer som synger julen inn og gir ro i sjela. Det er nesten ingenting vakrere. Når det nærmer seg jul, og i adventstiden er det mange julekonserter og juleforestillinger du bør få med deg. Her er det noe for enhver smak.

LES MER: Gi bort en opplevelse til jul

Julekonserter og juleteater hører førjulstiden til. Foto: Gisle Johnsen Gizmo

3. Unike julegater

Snøen knitrer under skoene når du går, det er julepyntede butikker på hver side, kanefart og musikk i gatene. Gågata i Lillehammer er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og trivelige butikker. Her oser det av julestemning.

Her finner du spesialforretninger, kjedebutikker, galleri og museum. Flere unike små kafeer i bortjemte sidegater og restauranter med mat for liten og stor. Det er en opplevelse å rusle rundt og bare være tilstede i det levende bymiljøet. Kanskje får du hilse på nissen også?

landsbyen Ringebu, som ofte blir kalt Norges minste by, kan du oppleve en helt spesiell julestemning og julehandel i det vel bevarte landsbymiljøet.

Julepyntede gater i tett trehusbebyggelse får deg i julestemining. Foto: Bård Gundersen

4. Drømmen om hvit jul

Hvitt og vakkert så langt øyet kan se. Mil på mil med langrennsløyper er kjørt opp og du kan nyte naturen med ski på beina i hele regionen. I Lillehammer kan du også gå med ski på beina ned til Maihaugen og sentrum. 

I tillegg til uendelig mange mil med langrennsspor i flott natur finnes det mange spennende måter og oppleve den vakre naturen på. Hva med en blåtimetur på truger? Det er en flott opplevelse. Eller ta med deg venner og familie på en kanefart der du hører dombjellene klinge når du suser avgårde.

LES MER: Vinteraktiviteter i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Foto: Bård Gundersen

5. Her får du søte juledrømmer

Det finnes mange muligheter for overnatting i regionen. Her kan du velge mellom høyfjellshotell, sentrumsnære hotell, familievennlige hotell med alt tilrettelagt, overnatting i historiske omgivelser eller kanskje du heller vil leie egen hytte. 

Velkommen til din julefortelling i Lillehammer og Gudbrandsdalen, bare to timers togtur fra Oslo.

LES MER: Unike overnattingsteder i Lillehammer og Gudbrandsdalen

 


Topics: Vinter

About Visit Lillehammer AS

Visit Lillehammer is the local DMO (Destination Management Organization) and the official tourist information for Lillehammer and Gudbrandsdalen.